Cursus ‘Koken voor mannen van 50+’ weer van start

Foto: Surplus Welzijn

In september gaat de kookcursus ‘Koken voor mannen van 50+’ weer van start op 8 maandagen in Activiteitencentrum Dommelbergen.

Pollepel zwaaien

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt de kookcursus speciaal voor mannen van 50-plus georganiseerd voor mannen die de pollepel willen zwaaien in de keuken. Tijdens de cursus leren mannen de basisvaardigheden zoals het koken van aardappelen, groenten en het maken van stevige gehaktballen. Deelnemers van vorig jaar waren laaiend enthousiast. Het zijn veelal mannen die zelfstandig wonen en toch wat beter voor zichzelf willen zorgen. Van wie de partner onlangs ziek is geworden of recent is overleden. En soms zijn ze door hun vrouw naar de cursus gestuurd!

Kookeiland

De heren van 50 plus staan in activiteitencentrum Dommelbergen rond een kookeiland met Jan Janse als vrijwillige begeleider. Boodschappen doen, het eten klaarmaken en dineren. Ze doen het allemaal samen. Vorig jaar bleek ook vooral de sociale kant van deze cursus. Als de één een ei compleet verknoeide, schoot een ander te hulp. En waar het begon met aardappels schillen wisten de mannen op laatste les kabeljauwfilets, gebakken champignons, tomaatjes, uienringen en een heerlijke salade te bereiden!

Meer informatie

Centraal staat de ongedwongen sfeer. Daarom bestaat elke groep uit maximaal 8 deelnemers die samen wekelijks de menu’s samenstellen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng waardoor bijvoorbeeld een allergie ook geen bezwaar is. Je krijgt naast een hoop ervaring en handige tips een kookboek met alle recepten, om thuis verder te gaan met koken. De cursus “koken voor mannen” bestaat uit 8 maandagen. Je kunt je aanmelden door een mail met je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer te sturen aan [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen