Inloopconcert Ton Stevens op het Maarschalkerweerdorgel in St. Jansbasiliek

Foto: St. Ludens

Het tiende Marktconcert wordt vanmiddag verzorgd door Ton Stevens, één van de muzikale adviseurs van de Stichting Ludens en organist van de Capella Catharina. Hij zal spelen tijdens het gratis inloopconcert tussen 14.30 en 15.15 uur in de Sint Jansbasiliek op de Markt.

Tiende gratis Marktconcert

Het tiende Marktconcert wordt vanmiddag verzorgd door Ton Stevens, één van de muzikale adviseurs van de Stichting Ludens en organist van de Capella Catharina. Ton heeft vandaag dubbel feest, want hij is jarig en viert tevens zijn dertigjarig jubileum als belastingadviseur bij Loyens & Loeff. Om dat te vieren speelt hij een Tripel B – benefiet programma met diverse (orgel)composities rondom verschillende (speciaal)bieren.

Wout Kalkman Memorial

Begin dit jaar overleed zijn goede vriend en bekende Oosterhoutse organist Wout Kalkman. Wout heeft veel betekend voor Ludens, met name ook door zijn aanstekelijke programmering waarmee hij een breed publiek elk jaar naar zijn Marktconcert wist te trekken. Om Wout te gedenken heeft Ludens bedacht om het laatste Marktconcert van het seizoen, dat volgende week zal plaatsvinden, om te dopen tot een Wout Kalkman Memorial Marktconcert. Vandaag zal Ton Stevens hiervoor alvast de aftrap geven.

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het unieke Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. Het optreden duurt ongeveer drie kwartier en de toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen