112

Minderjarige Oosterhouters opgepakt bij drugsdeal in Raamsdonksveer

Foto: politie.nl

Vrijdagavond heeft de politie in Raamsdonksveer een drugsdeal afgebroken. Hierbij werden ook twee Oosterhouters van 14 en 16 jaar opgepakt.

Onopvallend gekleed

De politie heeft vrijdagavond 13 september in het tuintje achter het gemeentehuis in Raamsdonksveer een actie uitgevoerd om de overlast van onder andere drugsdealers te verminderen. De politie was onopvallend in het parkje aanwezig tussen het publiek toen het rond 21.30 uur meteen ‘raak’ was. De agenten zijn getraind in het herkennen van afwijkend gedrag en twee jongens trokken de aandacht. Uit hun gedrag en uit gedeelte van gesprekken die de agenten opvingen begrepen ze dat ze op iemand wachten.

Overdracht van spullen

Korte tijd later kwam er een auto aanrijden. De agenten zagen dat er contact gemaakt werd tussen de inzittenden van de auto en de twee jongens. Toen duidelijk bleek dat er sprake was van een overdracht van spullen grepen de agenten in. Vier jongens werden aangehouden, een man van 21 uit Oosterhout en een man van 19 uit Made werden aangehouden voor het dealen. Twee minderjarige jongens van 14 en 16 jaar uit Oosterhout werden aangehouden omdat ze drugs in bezit hadden of wilde kopen.

10 zakjes cocaïne

De twee minderjarige jongens zijn in de loop van de avond overgedragen aan hun ouders of wettelijke vertegenwoordigers zodat ze niet in een cel hoefden te blijven. De twee verdachten van het dealen zijn ingesloten voor de nacht. Er is een zakje met pillen gevonden en 10 zakjes met cocaïne. Het is zorgelijk dat twee jongens van deze leeftijd al harddrugs kopen. Er zal gekeken worden hoe en wat voor zorg deze jongens nodig hebben. De komende tijd zullen er meer acties ondernomen worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen