Eenmalige extra subsidie van 25.000 euro voor het MEK

Foto: MEK Oosterhout

De stichting Milieu Educatief Centrum en Kinderboerderij (MEK) aan de Veerseweg krijgt eenmalig een extra subsidie van 25.000 euro van de gemeente.

Betere positie sociaal domein

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om de stichting Milieu Educatief Centrum en Kinderboerderij (MEK) een eenmalige extra subsidie van € 25.000 te verstrekking uit de vrije reserve. Deze bijdrage kan gebruikt worden door het MEK om een betere positie te ontwikkelen in het sociaal domein. Het MEK biedt mogelijkheden voor werkvoorzieningsplaatsen voor organisaties als GGZ, Prisma, Halt, Reclassering en de gemeente Oosterhout. Met deze bijdrage kan een (financieel) verbeterplan opgesteld worden voor deze vormen van dagbesteding.

Geen verhuizing

In mei van dit jaar bleek al uit onderzoek een eventuele verhuizing naar het Slotjesveld niet haalbaar is. Het Slotjesveld biedt te weinig ruimte en daarnaast zouden de dieren van de kinderboerderij last kunnen krijgen van evenementen in het centrum zoals de kermis, Parkfeest en carnaval. Daarnaast zou een eventuele verhuizing financieel ook niet aantrekkelijk zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0