Zilveren Erespeld voor Johan Westra bij afscheid Thuisvester

Foto: Gemeente Oosterhout

Johan Westra ontving donderdagavond van burgemeester Mark Buijs de Erespeld in zilver bij zijn afscheid als directeur van Thuisvester.

Transparant, open en zinvol

Johan Westra heeft als directeur/bestuurder van Thuisvester en voorheen rechtsvoorganger Cires een zeer actieve bijdrage geleverd aan de volkshuisvestelijke opgave van de gemeente Oosterhout. Westra heeft de belangen van de huurders hoog in het vaandel staan. Hij houdt het sociale aspect nauwlettend in de gaten en de overleggen met de vier huurdersverenigingen, die vallen onder het werkgebied van Thuisvester, zijn transparant, open en zinvol.

Fusie Cires en Zorgvoorwonen

Hij heeft de leiding genomen in een aantal complexe (regionale) processen. Zo was Westra in de periode 2016 tot 2018 kartrekker in de zeer complexe regionale opgave om een oplossing te vinden voor het vraagstuk Woningstichting Geertruidenberg (WSG). En hij was kartrekker van een drietal fusies: de fusie tussen Zorgvoorwonen en Cires; de fusie tussen Thuisvester en Volksbelang Raamsdonksveer; en de fusie met Stichting Huisvesting Bejaarden Oosterhout (SHBO), met als resultaat behoud van sociale huurwoningvoorraad voor deze specifieke doelgroep in Oosterhout. Als bestuurder was Johan Westra in de afgelopen jaren, samen met de gemeente Oosterhout, initiatiefnemer in de omvangrijke herontwikkeling van de wijk Slotjes-Midden in Oosterhout.

Vrijwilliger in Oosterhout

Johan Westra was en is daarnaast ook vrijwillig actief voor verschillende Oosterhoutse verenigingen en organisaties:
• Van 2014-2017 voorzitter van de Vrienden van De Bussel;
• 2016-heden mede-initiatiefnemer, voorzitter (2016-2018) en docent bij de Oosterhout Academie;
• 2016-heden voorzitter van de optochtjury en lid van de optochtcommissie van OCS De Smulnarren;
• 2017-heden penningmeester van de stichting Cross for the Crocus;
• Sinds enkele jaren programmamaker bij de ORTS.

Mis niets uit Oosterhout en en geef je op voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0