Eet met je hart: “Niemand wil verpieteren achter de geraniums!”

Foto: St. Met Je Hart Oosterhout

Vanaf 1 november start de actie ‘EET met je hart’ van Stichting Met Je Hart in onze stad om eenzaamheid onder ouderen structureel aan te pakken.

Achter de geraniums

“Niemand kiest ervoor om te verpieteren achter de geraniums. Er is hulp nodig om de eenzaamheid structureel aan te pakken. Ook in Oosterhout zijn er veel ouderen die rondlopen met gevoelens van eenzaamheid. Soms is dat in je eigen straat, zonder dat je het weet”, vertelt Desiree Hable van Stichting Met Je Hart, afdeling Oosterhout. “Deze ouderen krijgen wij in beeld door nauw samen te werken met zorg- en welzijnsprofessionals. Door onze structurele ontmoetingen leren deze mensen anderen kennen en voelen ze zich gezien en gehoord.” Wij zetten hen (figuurlijk) voor de geraniums door bijvoorbeeld een bezoek aan Theek 5. De activiteiten van Met je hart werden dit jaar beloond en bekroond met een Appeltje van Oranje uit handen van koningin Máxima. Desiree: “Ons team van vrijwilligers is gedurende het gehele jaar bezig met het organiseren van ontmoetingen.”

Eet met je hart

Met de jaarlijkse ‘EET met je hart’-campagne van stichting Met Je Hart die duurt van 1 november t/m 16 december wordt lokaal geld opgehaald om structurele ontmoetingen voor ouderen te blijven realiseren. In Oosterhout doen dit jaar vijf restaurants mee. Door de EET met je hart campagne hopen we dat meer mensen bereid zijn om zelf iets te doen aan het probleem van eenzaamheid bij het ouder worden. We roepen iedereen op om – als je toch uit eten gaat – dit te doen in een Met je hart restaurant. De ontmoetingen worden mede mogelijk gemaakt door deze jaarlijkse EET met je hart campagne die 6 weken duurt en op 1 november van start gaat. Ook onze burgemeester Mark Buijs steunt ons tijdens deze campagne. “Hartverwarmend initiatief, daar maak ik me graag sterk voor!”

Steun met je hart

Deze campagne brengt Oosterhout in directe verbinding met haar ouderen door middel van een basisbehoefte: eten. Je kunt dit doel eenvoudig steunen door uit eten te gaan bij bijvoorbeeld restaurant De Beren of Wijnhuis de Blauwe Camer en het doneren van € 1,- op jouw tafelrekening. Deze waardevolle euro wordt besteed aan ontmoetingen voor kwetsbare ouderen in Oosterhout Deze ontmoetingen draaien niet alleen om het ervaren van een leuke dag, maar gaan ook over het maken van contact en het sluiten van nieuwe vriendschappen. De uitspraak: “Ik hoor voor het eerst mijn eigen stem vandaag”, is waar wij het voor doen. Thuiskomen en een familielid, vriend of vriendin om de dag mee te bespreken is voor velen zo ‘gewoon’. Voor ouderen is dit vaak, door het verliezen van een partner of vrienden, niet het geval. Wil je meer zien? Kijk dan op 16 oktober vanaf 20.30 uur het live-programma Eén tegen eenzaamheid bij Omroep Max.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen