Rob Schuurmans (D66) verlaat gemeenteraad, Guus Beenhakker neemt zijn plaats over

Rob Schuurmans
Foto: Tienerpartij Effent

Rob Schuurmans van D66 verlaat de gemeenteraad  omdat hij het raadlidmaatschap niet goed kan combineren met zijn baan en zijn jonge gezin. Zijn plaats wordt ingenomen door Guus Beenhakker.

Jong gezin en drukke baan

Rob Schuurmans kan zijn activiteiten in de gemeenteraad niet meer goed combineren met zijn baan als rector van een middelbare school in Eindhoven en zijn gezin. Hij zat sinds de verkiezingen van maart 2018 in de gemeenteraad. Rob Schuurmans: “De gemeente Oosterhout verdient iemand die het werk in de gemeenteraad met volle energie kan doen. Met mijn jonge gezin en drukke baan werd het voor mijn gevoel steeds lastiger deze rol goed in te vullen. Dat voelde niet goed, zeker niet met zoveel goede mensen achter de hand.” In september werd Schuurmans nog genomineerd voor de titel Politicus van het Jaar door de Tienerpartij.

Dorstenaar Beenhakker

Guus Beenhakker (31): Ik ben vereerd het stokje van Rob te mogen overnemen. Ik ben opgegroeid in het buitengebied van Dorst. Na mijn studie (Journalistiek en Filosofie) ben ik teruggekeerd naar mijn ouderlijk huis waar ik het recreatieterrein samen met mijn vrouw heb overgenomen. Onlangs was ik mede initiatiefnemer van het Dorpsplatform in Dorst oa met als doel de Dorstse inwoners een stem te geven bij de gemeente. Bij D66 ben ik al enige tijd actief bij de ondersteuning van de fractie. Daarnaast ben ik voorzitter van IVN Mark en Donge. Met die achtergrond hoop ik een goed D66 geluid te laten horen in de gemeenteraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0