Zaterdag weer RepairCafé: repareren in de spotlights!

Foto: RepairCafé Oosterhout

Aanstaande zaterdag is het weer RepairCafé in Activiteitencentrum de Bunthoef onder het motto ‘waardeer het, repareer het!’

Waardeer het, repareer het

Onder het motto ‘Waardeer het, repareer het’ vraagt de SIRE de komende maanden aandacht voor de leuke en goede kanten van repareren. Onderzoek door SIRE geeft aan dat mensen het zonde vinden om kapotte spullen weg te gooien. Toch doen ze het, bijvoorbeeld omdat een nieuw product vaak goedkoper is dan reparatie door een professionele reparateur. Dat moet dan ook veranderen. Nederland wil een circulaire economie worden, waarin grondstoffen behouden blijven en telkens opnieuw worden gebruikt. In zo’n economie moet reparatie worden gestimuleerd in plaats van ontmoedigd, zoals nu. Het moet aantrekkelijker zijn om je spullen te (laten) repareren dan nieuwe spullen kopen: goedkoper, leuker en breder beschikbaar.

RepairCafé Oosterhout

Op de website Repareerhet.nl kunnen bezoekers aangeven wat ze willen repareren en hoe ze dat willen doen: zelf, samen of laten doen door een professionele reparateur. De site wijst vervolgens de weg naar de mogelijkheden. Onder ‘samen doen’ zijn alle RepairCafés in Nederland te vinden, waaronder RepairCafé Oosterhout. Heb jij thuis kapotte spullen liggen? Gooi deze spullen niet weg, maar ga naar het RepairCafé Oosterhout. De vrijwilligers van het RepairCafé repareren gratis kapotte spullen. Het enige wat je zelf moet betalen zijn de benodigde spullen, zoals een rits of fietsband. Ongeveer 75% kans dat de reparatie gaat lukken. Dat is nog eens ‘vruchten’ plukken!

Meer informatie

Tijdens het RepairCafé kun je je spullen laten repareren door de specialisten op het gebied van textiel, kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, rollators, buggy, computers en randapparatuur, naaimachines, mechanische klokken, sieraden en er zijn slijpmogelijkheden. Je vindt het RepairCafé komende zaterdag 26 oktober in Activiteitencentrum De Bunthoef aan de Bloemenhof 2 naast Winkelcentrum Zuiderhout. Het RepairCafé is open tussen 10.00 uur tot 14.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen