Nieuwe leerroute Frencken Next start in 2020

Foto: Mgr. Fencken College

Het Frencken biedt vanaf 2020 meer gepersonaliseerd onderwijs, waarbij doelgericht leren werken op eigen tempo centraal staat.

Frencken Next

Onderwijs van de toekomst vraagt om een meer gepersonaliseerde aanpak. Vanaf 2020 start het Frencken College met Frencken Next! Dat is meer gepersonaliseerd onderwijs, waarbij leerlingen doelgericht leren werken en meer op eigen tempo hun leerroute bepalen. De leerlingen vergaren op havo- en/of vwo-niveau de juiste kennis voor het examen en leren de vaardigheden aan die in de veranderende wereld nodig zijn.

Meer keuzes

Deze vernieuwing betekent dat nieuwe brugklasleerlingen op havo- en vwo-niveau nog meer te kiezen hebben wanneer ze naar het Frencken College gaan. Frencken Next is de derde brugklasvorm die naast de reguliere havo/vwo-brugklas en de vwo-topklas zal starten in schooljaar 2020-2021.

Wat is er nieuw?

In tegenstelling tot de reguliere stroom waar taakgericht wordt gewerkt, is Frencken Next doelgericht onderwijs. Dit houdt in dat de leerling meer regie krijgt over het eigen leerproces. Samen met een persoonlijke coach bepaalt de leerling zijn leerroute en het tempo tijdens het wekelijkse coachgesprek. Hierin worden o.a. persoonlijke ontwikkelingsdoelen gesteld om de leerroute te bepalen die aansluit bij de gestelde leerdoelen. De structuur en het tempo staan dus minder vast en de leerling wordt meer uitgedaagd eigen keuzes te maken.

Meer informatie?

Via de link onderaan dit artikel kun je op de website van het Frencken een verdere toelichting vinden. Ook worden er drie informatieavonden gehouden speciaal voor ouders van toekomstige havo/vwo-leerlingen. Deze zijn op 17 december, 22 januari en 5 maart om 19.30 uur op het Mgr. Frencken College aan de Slotlaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden