JCI FutureTalks: WWA Robotics wint nieuwe Award

Foto: Oosterhout Nieuws

De leden van JCI Oosterhout, voorheen de JuniorKamer, kijken terug op een geslaagde tweede editie van FutureTalks in Theater de Bussel.

‘The power of Water’

Vorig jaar organiseerde JCI Oosterhout (voorheen JuniorKamer Oosterhout) voor de eerste keer hét Oosterhoutse netwerkevent FutureTalks. Die bijzondere avond was binnen no-time uitverkocht en kreeg volop lovende reacties. Daarom organiseerde JCI Oosterhout woensdagavond de tweede editie van FutureTalks met als overkoepelende thema ‘The Power of Water’, met een link naar het 100-jarig bestaan van het Wilhelminakanaal. Dit jaar niet in het Oelbert Gymnasium, maar in Theater de Bussel. Hier was verrassend gekozen voor een grote verlichte catwalk, met aan beide zijden daarvan tribunes gebouwd. Hierdoor was er een soort ‘lagerhuis-opstelling’ met de sprekers altijd in het middelpunt van de belangstelling.

Pieter van den Hoogenband

Tijdens de avond, die was verdeeld in vier blokken met boeiende sprekers, stond ‘The Power of Water’ centraal. In het eerste blok spraken voormalig D66-politicus Boris van der Ham van de Vereniging Afvalbedrijven, Dopperbedenker Merijn Everaarts, Paul Smits van H2Point en Vincent Laracker van de Oosterhouse Antea Group over de circulaire economie. In het tweede blok was het de beurt aan Chef de Mission van de Olympische Spelen 2020 Pieter van den Hoogenband die vertelde over zijn indrukwekkende zwemcarrière en alle plannen voor de Spelen in Tokyo volgend jaar. Na de pauze was het de beurt aan wethouder Robin van der Helm die een nieuwe award uitreikte aan Maarten Hoogwout van WWA Robotics. Hij ontving deze award voor zijn bijdrage aan de koppeling tussen praktijk en onderwijs. Als laatste hadden de junioren nog trendwatcher Sander Duivestein over digitaal Darwinisme op het overvolle programma staan. Lars Sørenson van BNR Nieuwsradio sprak de avond flitsend en met flair aan elkaar.

Watertappunt Frencken

JCI Oosterhout doet ook graag iets terug voor de Oosterhoutse gemeenschap. Zo organiseren ze jaarlijks ook de gratis openluchtbioscoop Film in het Park en hebben ze in hun ruim 40-jarig bestaan al vele goede doelen in Oosterhout een steuntje in de rug gegeven. Tijdens FutureTalks werd symbolisch een watertappunt overhandigd aan het Mgr. Frencken College, die in de vernieuwbouw van de middelbare school aan de Slotlaan een mooi plekje gaat krijgen. Nadat iedereen had gesproken viel er een gordijn naar beneden en was de bar op het podium van De Bussel open voor een gezellige afterparty waar volop kon worden genetwerkt en kon worden nagepraat. Of JCI Oosterhout volgend jaar weer een FutureTalks gaat organiseren kon de club woensdagavond nog niet zeggen, maar deze tweede editie smaakte wederom naar meer!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden