Komt jouw kind in aanmerking voor het Winterpakket?

Foto: Pixabay License / JillWellington

Heb jij kinderen t/m 17 jaar en een inkomen lager dan 110% van de bijstandsnorm? Dan komen jouw kinderen in aanmerking voor het Winterpakket!

Winterpakket

Heb jij kinderen tot en met 17 jaar die in Oosterhout wonen én is je inkomen lager of tot 110% van de bijstandsnorm? Dan komen jouw kind(eren) in aanmerking voor een Winterpakket ter waarde van € 96,50. Het Winterpakket bestaat uit twee cadeaukaarten met een betaaltegoed die bij diverse (lokale) winkels besteed kunnen worden en één vrijkaartje voor de IJsmarkt (schaatsbaan). Het Winterpakket is een aanvulling op bestaande regelingen zoals de vergoeding van indirecte schoolkosten en sportieve en culturele activiteiten. Hiermee wordt de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd die anders belemmerd worden door de financiële positie van hun ouders.

Bijstandsuitkering

Ouders met bijstandsuitkering ontvangen automatisch het Winterpakket. Kinderen tot en met 17 jaar die in Oosterhout wonen en waarvan de ouders een bijstandsuitkering van de gemeente Oosterhout ontvangen, krijgen het Winterpakket vóór 25 november per post toegestuurd. Zij hoeven dus geen aanvraag hiervoor in te dienen. Ditzelfde geldt voor ouders die bijzondere bijstand voor zwemlessen, kosten van de voorschool of een tegemoetkoming schoolgaande kinderen in 2019 hebben gekregen. Ook zij ontvangen vóór 25 november een Winterpakket.

Laag inkomen?

Ouders met kinderen tot en met 17 jaar die geen uitkering ontvangen maar wel een laag inkomen hebben en/of een laag besteedbaar inkomen hebben door problematische schulden kunnen het Winterpakket aanvragen via de onderstaande link, waar je ook de aanvullende voorwaarden kunt vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen