Catharinaparochie steunt Nakivale Soccer Academy in Oeganda 

Foto: Nakivale Soccer Academy

Pastoor Akkersmans van de Heilige Catharinaparochie riep de parochianen eerder dit jaar op de voetbalclub in Oeganda financieel te steunen.

Congolese vluchtelingen

Vorig jaar kwam een Congolese familie in Oosterhout wonen. Zij woonden daarvoor in een vluchtelingenkamp in Uganda. Een van deze nieuwe Oosterhouters, Trésor Ley, was een van de oprichters van een voetbalclub in dit kamp. De club, Nakivale Soccer Academy, biedt de kinderen van Nakivale de mogelijkheid te sporten. Ze kunnen zich daardoor ontspannen, samen spelen en hun zorgen vergeten. De kinderen hebben vaak al veel meegemaakt in hun jonge leven. Velen van hen zijn wees.

Voetvalclub in Oeganda

Pastoor Akkersmans van de Heilige Catharinaparochie riep de parochianen eerder dit jaar op de voetbalclub in Oeganda financieel te steunen. Met die steun kunnen de jongelui voetbalmaterialen (ballen, schoenen, shirts) aanschaffen. Meerdere parochianen reageerden positief. In Dorst was er een collecte voor Nakivale bij het oogstdankfeest. Een bruidspaar bestemde een collecte voor dit doel en een parochiaan vroeg bij zijn 60e verjaardag een bijdrage voor de voetbalclub in plaats van cadeaus. Daarnaast gaven individuele parochianen ook geld. Hierdoor heeft de parochie een bedrag van € 920 kunnen overmaken.

Actie gaat door!

De voetballers in Oeganda bedankten de parochie met leuke foto’s en een filmpje, waarin ze lieten zien wat ze van het geld hadden kunnen kopen en ze toonden hun voetbalkunsten. De actie voor Nakivale blijft voorlopig doorgaan. Ze willen nog graag metalen doelen en doelnetten aanschaffen en werken aan een betere markering van de velden. Voor meer informatie over dit project kun je mailen met: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden