Frencken zamelt geld in met Kerstviering voor stichting ‘Met je Hart’

Foto: Cegoh by Pixabay

De leerlingen van de 5e en 6e klas VWO van het Mgr. Frencken College nodigen eenzame ouderen uit om samen Kerst te vieren op 20 december.

Kerstviering met je Hart

Op vrijdag 20 december 2019 nodigen de leerlingen uit 5 en 6 vwo van het Mgr. Frencken College eenzame ouderen uit om samen Kerst te vieren. Er wordt geluisterd naar live muziek, er is (samen)zang, passende teksten, de mogelijkheid een kaarsje aan te steken met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens deze speciale Kerstviering wordt tevens geld ingezameld voor Stichting Met je Hart. Daarnaast hebben De Gouden dansers een actieve rol, en spreekt burgemeester Buijs een woordje als ambassadeur voor de stichting Met je Hart maar natuurlijk ook als ‘vader van onze stad. Ook de (niet zo) bekende Oosterhoutse kunstenaar Eus Roovers draagt zijn steentje bij. Ook hij is ambassadeur van Met je Hart en tekende een knullige tekening voor de uitnodiging.

Maarschalkerweerdorgel

De leerlingen van het Frencken verzorgen de muzikale ondersteuning en er wordt zelfs door een leerling op het Maarschalkerweerd orgel gespeeld onder begeleiding van Ton Stevens van Stichting Ludens. En men gaat ook actief met elkaar aan de slag en in gesprek over het thema. Hiervoor worden de beelden en schilderingen in de St Jansbasiliek gebruikt. Deze dienen ook ter inspiratie voor een eigentijdse foto met elkaar binnen het thema. Tijdens de nazit in de foyer van Theater De Bussel worden de gemaakte foto’s bekeken en wordt er onder het genot van een warme chocomel met slagroom nog nagepraat over de Kerstviering.

Meer informatie

De Kerstviering van het Mgr. Frencken College is op vrijdag 20 december vanaf 10.00 uur in de Sint-Jansbasiliek op de Markt. Wil je komen, dan graag uiterlijk 18 december opgeven bij Miranda van Bragt via mail [email protected] of telefonisch via: 0162-426355.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen