Traditionele Lichtjesavond op Begraafplaats Leijsenakkers

Lichtjesavond op de begraafplaats
Lichtjesavond op de begraafplaats
Foto: Oosterhout Nieuws

Op 20 december is het tussen 18.00 en 20.00 uur weer tijd voor de jaarlijkste Lichtjesavond op Begraafplaats Leijsenakkers aan de Veerseweg.

Warme herinnering

Op deze avond plaatsen familieleden, vrienden en belangstellenden brandende kaarsjes op de graven van hun dierbaren als een warme persoonlijke herinnering. De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht door fakkels en in de aula van het uitvaartcentrum kunnen bezoekers onder het genot van een warm drankje genieten van stemmige muziek. Hoewel fakkels alle hoofdpaden verlichten is het voor individueel grafbezoek verstandig om toch een zaklamp mee te nemen. Verder wordt vanwege de verwachte drukte geadviseerd om indien mogelijk te voet of op de fiets te komen.

Extra troost in december

De Lichtjesavond werd in 2005 voor de eerste keer georganiseerd om mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar een extra gelegenheid te bieden om de begraafplaats te bezoeken. Daar is vooral in deze periode behoefte aan, omdat het na werktijd te donker om nog naar een graf te gaan. En dat terwijl mensen juist in de maand december vaak behoefte hebben om daar troost te zoeken. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kunnen dan een lichtpuntje zijn.

Koop een Kaarsenzak

Speciaal voor Lichtjesavond heeft Inloophuis Poppy’s weer de mogelijkheid om vooraf een kaarsenzak te kopen. Je kunt deze dan beschrijven of beschilderen ter nagedachtenis aan een dierbare overledene. De kaarsenzakken kunnen de komende tijd worden versierd tijdens inloopuren en volgens activiteitenrooster. Een kaarsenzak kost € 2,50. De opbrengst komt geheel ten goede aan Poppy’s.vVoor kinderen organiseert Poppy’s op woensdagmiddag 11 december een speciale workshop Kaarsenzakken schilderen en op 16 december voor volwassenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen