IJsmarkt in actie voor Oosterhoutse Lenn en Spieren voor Spieren

Lenn Verhoeve
Lenn Verhoeve
Foto: Via de Lens Fotografie

Op zaterdag 28 december 2019 staat de IJsmarkt in het teken staan van Spieren voor Spieren en voor de Oosterhoutse Lenn in het bijzonder.

Superheld Lenn

De Oosterhoutse Lenn Verhoeve is een slim, dapper, lief, sterk jongetje. Niet alleen een jongetje, maar ook een superheld. Een superheld die elke dag moet strijden. Je leest het goed ‘moet’. Lenn is namelijk ziek en voor hem is geen dag hetzelfde. Dit is ook Lenn, uitgeput zonder zijn superkrachten. Een goede dag, kan zo een slechte dag worden omdat er voor lenn zijn ziekte geen medicijnen zijn. Daarom is er een speciale actie opgezet door Wendy Roderkerken. Zij heeft met haar actie al ruim 2.000 euro opgehaald, maar dat gaat vandaag natuurlijk nog veel meer worden met een unieke actie op de IJsmarkt waarbij de opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Dat is ongeveer net zoveel als een vol voetbalstadion van NAC Breda. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Doe mee!

Er is vandaag van alles te doen en te beleven op en rond de IJsmarkt. Je kunt lekker kleuren aan een grote kleurtafel en selfies maken met de mascotte ‘Spiertje’ van Spieren voor Spieren. Maar je kunt je ook laten schminken of op de foto met de enige echte eenhoornprinses. Verder is er tussen 14.30 en 15.00 uur een gezellige ‘ijspolonaise’ met de Oosterhoutse blaaskapel Staamp en van 16.00 tot 16.30 uur is er een heuse schaats-dans-wedstrijd. En aan het einde van dag wordt er cheque overhandigd aan Spieren voor Spieren. Kun jij er vanmiddag niet bij zijn en wil je toch een bijdrage leveren? Klik dan op de onderstaande link om te doneren.

Met bijzondere dank aan Via de Lens Fotografie voor de foto bij dit artikel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen