Gemeente neemt maatregelen na hackpogingen Citrix servers

Foto: Oosterhout Nieuws

Sinds gisteren is het niet mogelijk online een afspraak in het plannen bij de gemeente. Dit komt door extra beveiligingsmaatregelen.

Hackpogingen Citrix servers

Afgelopen week zijn er landelijk diverse hackpogingen gedaan bij bedrijven met een zogenaamde Citrix server. Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid adviseert bedrijven en instellingen die op een Citrix server draaien om maatregelen te nemen. Ook de gemeente Oosterhout maakt gebruik van een Citrix server. Deze is vrijdagavond uit voorzorg uitgezet.

Geen inbraken of lek in Oosterhout

De gemeente benadrukt dat de veiligheid op nummer 1 staat en dat er op dit moment geen inbraken of lekken in het Oosterhoutse netwerk zijn gevonden. Door het uitzetten van de server is het voorlopig niet mogelijk om online een afspraak bij de gemeente in te plannen en formulieren op de website werken ook trager dan normaal. Voor het inplannen van een afspraak kun je vanaf maandag gewoon bellen met 14 0162. Hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen