Nachtvorst: houd rekening met ‘autoruitkrabvertragingstijd’

Foto: Pixabay License / uknowgayle

De gemeentelijke strooidiensten zijn gisterenavond en vannacht de weg op gegaan en Weeronline waarschuwt voor ‘autoruitkrabvertragingstijd’.

Mogelijk gladheid

De weerwebsite Weeronline waarschuwt voor mogelijke mist in de ochtendspits. In de loop van de ochtend lost de mist op en breekt de zon door. Daarnaast kan het in de ochtendspits glad zijn op lokale wegen. Dat komt door rijp en bevriezing van natte weggedeelten. De strooiploeg van de gemeente is daarom zondagavond en maandagmorgen uitgereden om zout te strooien. Ook waarschuwt Weeronline voor ‘autoruitkrabvertragingstijd’ omdat de ruiten van je auto bevroren kunnen zijn. Iets eerder opstaan dus om op tijd op je werk te komen, wanneer je met de auto gaat.

Wanneer wordt gestrooid?

De gemeente bepaalt via de weerkamer van Meteoconsult of er gestrooid moet worden. De eigen coördinatoren voeren ook visuele controles uit op locatie. Daarnaast heeft de gemeente een gladheidsmeetsysteem in de Bavelstraat in Dorst, een van de koudste plekken in onze gemeente. Het systeem meet 24 uur per dag en 7 dagen per week en stuurt een signaal als gladheidsbestrijding nodig is. Deze methodes samen zorgen voor grote nauwkeurigheid bij het bepalen van het startsein om te strooien. Zo wordt alleen gestrooid wanneer het echt nodig is zonder onnodige belasting van het milieu.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen