Nieuwe recordpoging Maarten van der Weijden in zwembad De Warande

Foto: Maarten van der Weijden

Donderdagavond 23 januari start Maarten van der Weijden met zijn nieuwe recordpoging in het zwembad van Recreatie-oord De Warande.

Wereldrecord 24 uur zwemmen

Maarten van der Weijden start op vanavond om 19.00 uur met een nieuwe poging om het Wereldrecord 24 uur zwemmen te behalen. Hij zal 24 uur later, morgenavond om 19.00 uur, meer kilometers gezwommen moeten hebben dan het oude record van 101,9 kilometer. Op 2 maart 2018 zwom hij in het water van De Warande al eens 102,8 kilometer. Helaas bleek dit record niet te voldoen aan de strenge technische eisen en dus niet geldig. Vandaag is het dus tijd voor een herkansing!

Boek als entreebewijs

Toeschouwers die deze poging van dichtbij willen meemaken kunnen Maarten op donderdag tussen 19.00 uur en 24.00 uur komen aanmoedigen bij De Warande. Op vrijdag is er toegang voor bezoekers van 14.00 tot de finish om 19.00 uur. Het boek ‘Maarten geeft alles’ dient hierbij als entreebewijs. Het boek is te koop voor € 11 bij Blokker of bij de ingang van het zwembad. Van deze prijs gaat (na aftrek van BTW en de kostprijs) € 9,46 naar onderzoeken op het gebied van kanker. Zo draag je met je bezoek meteen een steentje bij aan dit goede doel. Kun je niet naar De Warande komen? Kijk dan vanaf vanavond 19.00 uur mee met de livestream die te vinden is op de Facebookpagina van de Maarten van der Weijden Foundation.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen