Plotseling feller licht moet veiligheid uitgaansgebied vergroten

Foto: Google Streetview

De gemeente start tijdens carnaval met een proef in de Oosterhoutse binnenstad, waarbij licht op een nieuwe manier wordt gebruikt.

Meer sociale veiligheid

De gemeente Oosterhout is de tweede gemeente in Nederland die feller licht gaat inzetten voor meer veiligheid in het uitgaansgebied. Wethouder Van der Helm: “In de samenwerking aan de veiligheid moeten we oog blijven hebben voor nieuwe kansen. Wij sluiten dan ook graag aan bij deze pilot”. Door de openbare verlichting plotseling te verhogen krijg je beter zicht op de omgeving en de aanwezige mensen. Daarnaast vermindert de criminaliteit, doordat er meer toezicht is op potentiële daders.

Proefperiode

Omdat in bepaalde onrustige situaties tijdelijk meer licht helpt, start de gemeente Oosterhout voor 1 jaar met een proef in de Klappeijstraat en op de Markt. Tijdens de proefperiode gebruiken de boa’s, politie en de observanten van het cameratoezicht een app. Met slechts één druk op de knop kunnen zij de verlichting feller maken. Dat felle licht moet afschrikken om door te gaan met hun onrustige gedrag. Want door dat plotselinge felle licht is er meer zicht op de omgeving en wat de mensen doen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden