‘Waarheen, Waarvoor’ verdwenen uit Uitvaartmuziek Top 10

Foto: Pixabay License / Algria

Voor het eerst sinds jaren staat het nummer ‘Waarheen, Waarvoor’ van Mieke Telkamp niet meer in de Uitvaartmuziek Top 10.

Uitvaartmuziek Top 10

Het populaire afscheidsnummer ‘Waarheen, Waarvoor’ van Mieke Telkamp is na jaren dan toch echt verdwenen uit de Uitvaartmuziek Top 10 die Monuta elk jaar samenstelt. Hoewel Nederlanders nog steeds gaan voor de klassiekers bij hun keuze voor muziek tijdens een afscheid, zit er dit jaar veel beweging in de Top 10. Dat bewijst het nummer ‘En de vogels zongen’ dat na een jaar weggeweest, weer terug is als grootste stijger. André Rieu blijft de aanvoerder in de artiesten Top 10 met Marco Borsato in zijn kielzog.

  1.  Ave Maria – diverse uitvoeringen (-)
  2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman (-)
  3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij (-)
  4. ’n Trein naar niemandsland – Frans Bauer (+1)
  5. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato (+1)
  6. En de vogels zongen – diverse uitvoeringen (+5)
  7. Hallelujah – diverse uitvoeringen (+3)
  8. We’ll meet again – Vera Lynn (-1)
  9. The Rose – André Rieu (-1)
  10. My Way – Frank Sinatra (-6)

Stijgers en dalers

Het vorig jaar binnengekomen nummer ‘Hallelujah’ is drie plekken gestegen naar nummer 7. De grootste stijger van 2018 ‘My way’ zakte zes plaatsen van 4 naar nummer 10. De Top 3 artiesten waarvan nabestaanden de nummers kozen zijn in chronologische volgorde André Rieu, Marco Borsato en Andrea Bocelli & Sarah Brightman. In Limburg staat André Rieu met ‘The Rose’ op plek 5 in plaats van plek 9 landelijk. Om de Monuta uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 7.000 nummers geanalyseerd die in 2019 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. De keuze voor muziek op een uitvaart is in de loop der jaren weinig veranderd. Sinds 2015, de eerste keer dat het interne onderzoek is uitgevoerd, zijn er zeven nummers gelijk gebleven in de Top 10.

Persoonlijke uitvaartwensen

Monuta Westen & Holterman biedt in Oosterhout ondersteuning en geeft enkele tips die helpen bij het kiezen van persoonlijke uitvaartmuziek. Bedenk bijvoorbeeld welke mooie momenten je samen hebt gedeeld en welke muziek je daaraan helpt herinneren. Wat ook kan helpen is om de afspeellijsten op Spotify te bekijken of de cd-collectie van de overledene na te gaan om erachter te komen wat de favoriete muziek was.  Speelde muziek altijd al een grote rol in het leven van de overledene omdat hij of zij in een koor zong of ken je iemand uit jouw omgeving die kan zingen of een muziekinstrument bespeelt? Dan kan je hem of haar ook vragen om dit live te laten horen. Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over de uitvaartmogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Monuta Westen & Holterman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen