Geen Wereldkinderdag Oosterhout door teveel ‘concurrentie’

Foto: WereldKinderDag Oosterhout

Het bestuur van Wereldkinderdag Oosterhout heeft aan Oosterhout Nieuws laten weten dit jaar geen Wereldkinderdag te organiseren.

Veel concurrentie

Op zondag 27 september zou de 8e editie van Wereldkinderdag Oosterhout plaatsvinden, maar het bestuur heeft helaas moeten besluiten dat er geen Wereldkinderdag in Oosterhout zal worden georganiseerd. Voorzitter Han Kilsdonk: “We ondervinden de laatste jaren veel concurrentie van allerlei nieuwe activiteiten voor kinderen in de week voor Wereldkinderdag. In de week voorafgaand aan Wereldkinderdag is het KOM festival en in het zelfde weekend BOCK en Floraliatuin. Deze concurrentie is vooral van invloed op het aantal bezoekers van Wereldkinderdag Oosterhout. Bezoekers kunnen maar immers maar op één plaats tegelijk zijn!”

Zelfde doelgroep

Voorzitter Han Kilsdonk gaat verder: “Daarnaast heeft de Bruisende Binnenstad besloten om op 16 mei een kidsfestival te organiseren in en rond het winkelgebied en de gemeente Oosterhout heeft besloten om op 28 juni de Stadsbeurs Oosterhout te organiseren in het stadspark. De Stadsbeurs was aanvankelijk gericht op ondernemers, maar er is een belangrijk deel aan toegevoegd, namelijk kinderen. Beide evenementen worden professioneel en commercieel georganiseerd en met veel grotere beschikbare budgetten. Hier wordt de concurrentie vooral gevoeld door de beschikbaarheid van deelnemende organisaties.  Daarnaast is het vreemd dat commerciële organisatoren van evenementen een beroep kunnen doen op gemeentelijke subsidies en die hoger kunnen zijn dan de subsidies voor evenementen georganiseerd door vrijwilligers, omdat de kosten hoger liggen. Het is jammer genoeg niet anders. Wij hebben het 7 edities met veel plezier gedaan.” Of er in 2021 alsnog een achtste editie van Wereldkinderdag Oosterhout gaat komen is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen