Kerken gewoon open om een kaarsje op te steken, geen vieringen

Foto: Myriams-Fotos by Pixabay

Alle vieringen in de Catharinaparochie vervallen t/m Palmpasen, maar welke gevolgen heeft corona nog meer voor de Oosterhoutse kerkganger?

Alle vieringen vervallen t/m Palmpasen

In de hele Catharinaparochie zijn er tot en met Palmpasen geen vieringen. Om iedereen toch de kans te geven een kaarsje op te steken of om te bidden zijn de kerken gewoon open op de gebruikelijke tijden. Wel wordt gevraagd om de regels van de overheid in acht te nemen en bijvoorbeeld geen handen te geven en op minstens anderhalve meter afstand van elkaar te blijven. Op zondag kun je thuis de eucharistieviering volgen op NPO2 om 10.00 uur of via Radio Maria. Misintenties voor de vervallen vieringen worden in overleg doorgeschoven naar een later moment. Als je behoefte heeft aan een telefoontje van een van de pastores kun je bellen met het parochiesecretariaat 0162 – 432339 of mailen naar [email protected] Ook zal gekeken worden naar de mogelijkheden om een telefooncirkel op te zetten voor mensen die hieraan behoefte hebben.

Uitvaarten en Eerste H. Communie

Bij een uitvaart zal de parochie handelen conform de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse bisschoppen. De voorganger zal in kleine kring de uitvaart voorbereiden. Er zal geen koor aanwezig zijn. Wel is het mogelijk cd’s af te spelen en/of een organist te vragen. Wat betreft de voorbereidingen voor de Eerste H. Communie wordt er een thuisprogramma ontwikkeld en dat zal worden gecommuniceerd met de betreffende communicanten en hun ouders. Ook zal deze week het eerste parochieblad van dit jaar verschijnen, maar deze kan door de omstandigheden rondom het coronavirus wellicht later in de brievenbus vallen dan je gewend bent. Hoe de situatie in de Goede Week zal zijn is op dit moment lastig te voorspellen. Wel is duidelijk dat de Chrismaviering in Hulst op woensdag 8 april niet doorgaat. Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen