Kinderen thuis? Maak een tekening voor mensen die binnen zitten!

Foto: Alexey Marcov via Pixabay CC0

Steek de ouderen een hart onder de riem en houdt je kinderen lekker bezig tijdens deze dagen dat ze niet naar school mogen.

Bejaardenhuizen gesloten voor bezoek

De meeste bejaarden- en verzorgingshuizen zijn op dit moment gesloten voor bezoek op basis van het landelijke advies. Ze moeten wel. De meest kwetsbare groep, onze opa’s, oma’s, vaders en moeders moeten beschermd worden tegen het coronavirus. Medewerkers hun best doen om hun bewoners zoveel mogelijk aandacht te geven en gezellige, ontspannende momenten te bieden. Maar ook wanneer de ouderen nog zelfstandig wonen moeten ze binnen blijven voor hun eigen bestwil, net zoals mensen met een zwakke gezondheid.

Tekeningen en brieven

Om dezelfde redenen zitten veel kinderen ook thuis. Ze vervelen zich misschien al wel op de derde dag thuis en het zal af en toe best een toer zijn ze bezig te houden. Zeker omdat ze nog zeker 2,5 week thuis moeten zitten. Op diverse Facebookpagina’s opperen mensen om de ouderen te voorzien van leuke vrolijke kaartjes. Leg of hang een bosje bloemen bij de deur (en laat ze weten dat die er ligt). Maar je kunt deze natuurlijk ook opsturen naar ouderen waarvan je weet dat ze binnen zitten. Vertel het je kinderen, die kunnen en willen vast iets moois maken.

Geen virus aan papier

Maak zo veel mogelijk gebruik van de post, zeker naar verzorgingstehuizen, ga het niet brengen!! En niet alleen nu, laten we dat met elkaar volhouden zolang als dat deze situatie duurt. Er blijft geen virus aan een stuk papier of in een kleurpotlood zitten en bloemen, hebben er ook helemaal geen last van! Zo maken we met elkaar deze verplichte sociale onthouding voor iedereen net een beetje minder zwaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen