Videoboodschap Burgemeester Buijs: “We moeten het samen doen”

Foto: Screenshot

De gemeente Oosterhout heeft dinsdag een videoboodschap van Burgemeester Buijs online gezet, met dank aan de ORTS.

Toespraak van Burgemeester Buijs

Vanuit een lege raadzaal spreekt burgemeester Buijs de Oosterhouters toe, naar aanleiding van de coronacrisis. De burgemeester geeft in zijn toespraak aan dat hij zieke Oosterhouters heeft bezocht en mensen die dierbaren hebben verloren aan corona. Hij roept nogmaals op om je aan de regels te houden. “Ik zie gelukkig ook mooie dingen gebeuren in Oosterhout. Bedrijven die elkaar helpen om de arbeidsmarkt op gang te houden. Daarnaast Coronahulp Oosterhout, waar mensen op een platform proberen om mensen die kwetsbaarder zijn te helpen. Mooie initiatieven die Oosterhout uit zichzelf ontwikkeld. Ik ben trots op jullie!”

Zorg dat je de maatregelen in acht neemt

“Toch hebben de ministers strengere maatregelen aangekondigd. Ik zie u soms ook nog wel eens met teveel mensen op een plein of in het park lopen. Alstublieft, wilt u proberen om dat niet te doen. Er zijn grote groepen mensen die heel kwetsbaar zijn voor deze ziekte en dus ook heel ziek kunnen worden. Dat moeten we met elkaar zien te voorkomen! Blijf binnen, houd afstand en zorg dat we elkaar beschermen. We moeten het samen doen.”

Handhaving

“We gaan vanaf vandaag (dinsdag red.) ook controlen. Het kan dus zijn dat wanneer u zich niet aan deze maatregelen houdt, wat ik overigens niet van u verwacht, dat wij boetes kunnen gaan opleggen. Ik hoop dat het allemaal niet nodig is, omdat wij hier in Oosterhout staan voor elkaar. Doe het alsjeblief! Doe het voor ons, doe het voor jezelf, doe het voor iedereen. Zorg dat je de maatregelen in acht neemt.”

Met dank aan de ORTS een boodschap van burgemeester Mark Buijs aan Oosterhout.

Geplaatst door Gemeente Oosterhout op Dinsdag 24 maart 2020

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen