KBO introduceert ‘Onze Belcirkels’ tegen eenzaamheid ouderen

Foto: Sabinevanerp by Pixabay

‘Onze Belcirkels’ zijn bedoeld voor leden die het prettig vinden in deze tijd regelmatig telefonisch contact te hebben met andere KBO-leden.

Ontmoeten gaat even niet

Door de coronacrisis moet iederéén zo veel mogelijk binnen blijven. Juist ouderen dienen sociaal contact zoveel mogelijk te beperken. Gerry Oomen, voorzitter van KBO Oosterhout Stad: “Voor veel van onze leden valt het niet mee om de wekelijkse activiteiten en contacten te moeten missen. Maar laten we proberen er met elkaar het beste van te maken. Ontmoeten kan nu even niet, maar bellen natuurlijk wel!” Daarom neemt KBO-Brabant het initiatief voor ‘Onze Belcirkels’. Gerry: “In zo’n cirkel deel je je telefoonnummer met negen andere KBO-leden, zodat je elkaar regelmatig kunt bellen. Gewoon om te vragen hoe het gaat, om je zorgen te delen, om een gezellig gesprek te voeren. Zo kijken we toch naar elkaar om en hoeven we de coronacrisis niet alleen te doorstaan.”

Hoe werkt het?

Gerry: “Het werkt heel eenvoudig. Je geeft toestemming aan KBO om je naam en telefoonnummer te delen met negen anderen zodat er een Belcirkel van tien personen ontstaat. Lidmaatschap van het KBO is uit veiligheidsoverwegingen bewust een belangrijke voorwaarde. Immers, ons kent ons. Wil je wel meedoen, maar bent je nog geen KBO-lid, dan kun je dat direct regelen. De spelregels van hun Belcirkel bepalen de leden met elkaar! Als je meedoet, ben je binnen een paar dagen lid van een Belcirkel met mensen die het fijn vinden om onderling telefonisch contact te hebben. Je belt gewoon een van de nummers uit de lijst of iemand belt jou. Hoe vaak je elkaar belt, bepaal je dus samen. Er zit geen organisatie of ingewikkeld systeem tussen. Deelname is dan ook gratis, afgezien van uw gebruikelijke belkosten uiteraard.”

Meer informatie

Om aan te melden voor ‘Onze Belcirkels’ van KBO Brabant kun je bellen met telefoonnummer 073 – 644 40 66 of klik op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen