“Ik ben zo blij dat mijn hulp in huis nog steeds komt!”

Een collega van Anja
Foto: Actief Zorg

“Hulde aan de thuiszorgmedewerkers”, zo begint de e-mail die we ontvangen van Monique over de ‘stille strijders tegen het virus’.

Hulde aan de thuiszorgmedewerkers

“Ik wil graag vertellen dat ik heel blij ben met mijn thuiszorghulp. Zowel ik als mijn ouders hebben recht op hulp in de huishouding via de WMO en Anja heeft nog geen ene keer overgeslagen sinds de corona uitbrak!” Zo begint Monique het mailtje dat ze aan ons stuurde. Anja is haar thuiszorghulp van Actief Zorg. “De zorgmedewerkers die in ziekenhuizen en zorghuizen zo hard moeten werken worden op alle manieren heel openbaar in het zonnetje gezet, en terecht. Maar ik vind dat Anja en haar collega’s van de thuiszorg dat ook verdienen. Ik noem ze de ‘stille strijders tegen het virus’!”

Bossen tulpen

Gelukkig wordt Anja erg gesteund en gewaardeerd door haar werkgever en vele anderen. Monique: “Deze week stond Anja bij ons aan de deur met 2 bossen tulpen. Ze vertelde dat ze zoveel bloemen had gekregen, dat ze niet voldoende vazen in huis had. Dus vond ze dat wij en mijn ouders ook een bosje hadden verdiend voor wat vrolijkheid in huis. Nadat ze bij mij 2 uur had gewerkt, ging ze op de fiets nog even langs mijn moeder, die normaal op een hele andere dag hulp krijgt! Mijn moeder was zo verrast! Ik heb mijn ouders ook al weken niet gezien en de blijdschap spatte van het whatsappje af dat ik daarna kreeg!”

Niet makkelijk voor thuiszorgmedewerkers

Monique ziet ook dat het voor Anja en haar thuiszorgcollega’s een lastige tijd is. “Het is voor de Anja ook niet echt makkelijk in deze tijden om haar werk te doen. Handschoenen aan, steeds weer handen wassen, op de fiets naar de volgende. Anja weet alles nog draaiende te houden, al is het soms met kunst- en vliegwerk. Zeker bij mensen waar zij en haar collega’s risico lopen. Maar niet komen? Dat is voor Anja zeker geen optie!” Ook op het hoofdkantoor van Actief Zorg proberen ze zowel met de cliënten als de medewerkers mee te denken. Monique had het hoofdkantoor opgebeld dat Anja maar niet meer moest komen als dat risico voor haar gaf op corona. En ze was niet de enige die bezorgd was over ‘haar’ thuiszorgmedewerker. Maar na een goed gesprek met de coördinator werd samen besloten dat Anja gewoon kon komen.

Thuiszorg krijg je niet voor niets!

Je krijgt die hulp niet voor niets, zo hadden ze bij Actief Zorg gezegd. En dat is natuurlijk ook zo. Een hulp in de huishouding kan in deze tijden bijvoorbeeld ook boodschappen doen als je zelf niet meer naar buiten wilt of durft. Of op gepaste afstand toch gewoon het huishouden doen. Monique: “Als Anja komt dan ga ik nu even naar de slaapkamer. Dan kan Anja gewoon het huishouden doen in de woonkamer en houden we zeker de gepaste afstand van anderhalve meter. Anders valt dat in mijn kleine huisje nog niet zo mee!” Ook bij Actief Zorg geven ze aan dat het juist in deze tijden een dankbaar en belangrijk beroep is zodat mensen in deze periode thuis niet vastlopen. Monique: “Ik ben zo blij dat Anja iedere week gewoon komt. Ik kijk er gewoon naar uit. Anja is mijn thuiszorg topper!”. Is werken in de thuiszorg iets voor jou? Via de onderstaande link kom je direct op de vacaturepagina terecht. Omwille van de privacy zijn de namen in dit artikel gefingeerd.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden