Hartstichting houdt dit jaar wegens corona een digitale collecte

Foto: Hartstichting

De ruim 100 Oosterhoutse collectanten van de Hartstichting komen deze week niet langs de deur om te collecteren vanwege het coronavirus.

Hartschade rondom corona

Doordat de Hartstichting dit jaar niet huis-aan-huis kan collecteren, lopen ze veel giften mis waarmee belangrijk onderzoek gedaan moet worden. Vorig jaar werd er nog ruim € 2,8 miljoen op met de collecte.Terwijl ze juist nu alle hulp en giften hard nodig hebben. Onder andere om belangrijk onderzoek te doen naar hartschade rondom het coronavirus.

Onderzoek naar het coronavirus

Hartpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus. Ook bij gezonde mensen kan het virus hartklachten en schade aan het hart veroorzaken. Daarom is de Hartstichting een nieuw onderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op inzicht krijgen in de effecten van het coronavirus op het hart. Door de informatie te analyseren van coronapatiënten die nu in het ziekenhuis liggen, krijgen artsen snel duidelijkheid over de beste behandeling.

Geef digitaal

Je kunt dit jaar digitaal je bijdrage leveren aan de Hartstichting. Dat kan via een Tikkie waarbij je zelf het bedrag invult. Je vindt de link onderaan dit artikel. Je kunt ook eenmalig doneren of vaste donateur worden door een machtiging af te geven. Ook daarvoor staat de link onderaan dit artikel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen