Kijk de Paaswake vanuit de Sint Jansbasiliek terug

Foto: Screenshot Youtube

In heel kleine kring is er afgelopen weekend een Paaswake gehouden in de St. Jansbasiliek op de Markt. Hieronder kun je deze terugkijken.

Paaswake vanuit de St.Jan

Onder leiding van pastoor Han Akkermans werd de Paaswake in de Basiliek St. Jan gevierd. De viering startte met het ontsteken van de Paaskaars, waarna het ‘Exsultet’ wordt gezongen (laat juichen) door diaken Peter Hoefnagels. Daarna werden de verhalen van schepping en bevrijding voorgelezen, het Gloria en het Alleluia gezongen en het Paasmaal, de Eucharistie gevierd. De Paaswake eindigt met een couplet van ‘U zij de glorie’, waarna de Toccata van Widor klonk op het grote Maarschalkerweerdorgel. De hele viering is opgenomen en kun je hieronder eenvoudig terugkijken.

Medewerkers

Naast pastoor Han Akkermans en diaken Peter Hoefnagels waren ook pastoraal werkster Annemiek Buijs-Tuytelaars, lectoren Rianne Claasen en Ine Hoefnagels, cantoren Syd Meuldijk en Floris Hovers bij de viering aanwezig. Jan Willems zat achter het orgel en Christel Schipperen verzorgde het camerawerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen