Kinderopvang en noodopvang in de meivakantie

Foto: Pixabay License / klimkin

De meivakantie duurt van 20 april tot en met 5 mei. De gemeente gaat er vanuit dat alle scholen dan niet beschikbaar zijn voor noodopvang. Bent jij werkzaam in een cruciaal beroep en krijg je de opvang van je kinderen niet geregeld, dan kun je in de meivakantie voor noodopvang een beroep doen op een kinderopvangaanbieder in onze gemeente.

Wat is voor jou als ouder belangrijk om te weten?

Wanneer jekind gedurende de coronacrisis al wordt opgevangen bij een opvang in Oosterhout, kan jouw kind hier ook in de meivakantie terecht. Laat dit even weten aan de organisatie zodat zij er met de bemensing rekening mee kunnen houden. Voor ouders die nog geen gebruik maken van noodopvang, maar nu door de coronacrisis gedurende de meivakantie een opvangprobleem hebben omdat opvang thuis of op school niet tot de mogelijkheden behoort, geldt het volgende. Je kunt kosteloos een beroep doen op noodopvang in onze gemeente.

Belangrijke voorwaarden

Voorwaarde voor deze gratis opvang blijft natuurlijk dat minimaal één ouder een cruciale beroep heeft en dat absoluut alles in het werk is gesteld om op een andere manier thuis of in het netwerk het kind op te vangen. De gemeente verzoekt ouders alleen gebruik te maken van de noodopvang als het echt niet anders kan. Alleen dan kan, in een zo veilig mogelijke omgeving voor iedereen, noodopvang worden geboden. Je kunt hiervoor contact opnemen met een kinderopvanglocatie bij jou in de buurt. Er wordt streng geselecteerd en bij twijfel word je verwezen naar de gemeente die een eindoordeel velt over de toegang tot de noodopvang. Bij het organiseren van de kinder- en noodopvang wordt aangesloten bij de adviezen van het RIVM. Dit betekent dat opvang niet beschikbaar is wanneer uw kind (milde) verkoudheidsklachten of koorts heeft. Breng je kind niet zonder aanmelding. Hierdoor kunnen groepen te groot worden en dat brengt de gezondheid van kinderen en medewerkers mogelijk in gevaar.

Weekend- en nachtopvang

Voor het opvangen van kinderen van ouders in cruciale beroepen gedurende het weekend, zijn de opvanglocaties De Vlinder aan de Kruidenlaan 30 en De Kinderopvang aan de Van Duivenvoorstraat 5A opengesteld. Voor het opvangen van kinderen van ouders in cruciale beroepen gedurende de nacht, is de opvanglocatie De Vlinder aan de Kruidenlaan 30 beschikbaar gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen