ORTS ontvangt ruim 8.300 euro van Steunfonds Lokale Informatievoorziening

Foto: orts.nl

Het Steunfonds, een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), keert de ORTS eenmalig een bedrag uit van € 8.362,20

Gevolgen coronacrisis voor lokale media

De gevolgen van het coronavirus en de maatregelen van het kabinet ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus hebben een grote impact op de mediasector. De inkomsten lopen terug, terwijl de vraag naar informatie toeneemt. De continuïteit van de informatievoorziening tijdens een crisis is van levensbelang. Lokale media zijn daarbij extra kwetsbaar. Zij zijn sterk afhankelijk van reclame-inkomsten vanuit het lokale midden- en kleinbedrijf en hebben vaak nauwelijks financiële reserves.

Steunfonds Lokale Informatievoorziening

De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media heeft daarom namens het kabinet op 7 april 2020 een tijdelijk steunfonds voor huis-aan-huiskranten en lokale publieke omroepen aangekondigd. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal huishoudens dat een lokale omroep of huis-aan-huiskrant bedient. Per huishouden werd 33 eurocent uitgekeerd. Het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening keert de Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting ORTS daarom een bedrag uit van € 8.362,20, zo lezen we op de website Radiofreak.nl. Belangenorganisatie NLPO stelde eerder al dat zonder financiële steun één op de vijf lokale omroepen zou omvallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen