CDA Bestuur respecteert keuze gemeenteraadslid Anton Kamps

Anton Kamps
Anton Kamps
Foto: CDA Oosterhout

Het bestuur van CDA Oosterhout laat via een statement aan Oosterhout Nieuws weten de keuze van Anton Kamps te respecteren.

Statement CDA bestuur

Gemeenteraadslid Anton Kamps heeft afgelopen zondagavond zijn lidmaatschap van het CDA met onmiddellijke ingang opgezegd. Hij heeft dat gedaan als een protest tegen de vorming van een bestuurscollege door de provinciale afdeling van het CDA samen met Forum voor Democratie. In een statement laat het bestuur van CDA Oosterhout weten: “Het bestuur, fractie en wethouder gaan de komende dagen met elkaar in gesprek over de komende periode. Wij respecteren de keuze van Anton, maar zijn als team gemotiveerd om de komende jaren sterk af te maken.”

Democratisch proces

Het statement gaat verder: “Vanuit ons perspectief is er een democratisch proces geweest over de samenwerking tussen CDA Brabant en Forum voor Democratie. Het CDA Brabant is nu aan zet en wij blijven als afdeling kritisch kijken naar de samenwerking en bijbehorend coalitieakkoord wanneer dit wordt gepresenteerd.” Doordat Anton Kamps geen lid meer is van het CDA kan hij ook geen lid meer zijn van de CDA-fractie binnen de gemeenteraad van Oosterhout. Hij heeft aangegeven zijn zetel niet op te willen geven en binnen de gemeenteraad verder te willen gaan als eenmansfractie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen