Steunmaatregelen kabinet helpen ruim 2 miljoen mensen

Foto: Pixabay License

Het kabinet wil in de coronacrisis banen en inkomens van mensen beschermen. Daarom is een economisch noodpakket ingesteld. Twee belangrijke maatregelen daarvan zijn de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Met deze twee regelingen zijn tot nu toe ruim 2 miljoen mensen geholpen.

NOW

Tussen de start op 6 april en 30 april zijn er ongeveer 114.000 aanvragen ingediend. Tot nu toe zijn er 104.000 aanvragen goedgekeurd. Aan deze bedrijven is nu €1,9 miljard aan voorschotten uitgekeerd. Daarmee zijn ongeveer 1,7 miljoen mensen bereikt. De meeste aanvragers (68%) zijn werkgevers met 1 tot 10 werknemers. In Oosterhout: zijn er 368 toekenningen van de NOW regeling. De meest aanvragen zijn ingediend door de sectoren horeca en catering, detailhandel en commerciële dienstverlening. Er is een aantal wijzigingen aangebracht in de NOW regeling. Minister Koolmees (SZW) heeft de Kamer hierover geïnformeerd.

Tozo

Omdat de uitvoering van de Tozo bij gemeenten ligt en dus heel verspreid is, zijn precieze cijfers pas over enige tijd beschikbaar. Momenteel wordt het aantal aanvragen geschat op ongeveer 343.000. Dit zijn aanvragen voor ondersteuning in levensonderhoud of voor een lening voor bedrijfskapitaal. Tot en met 22 april zijn de meeste aanvragen ontvangen voor inkomensondersteuning.

Toekenningen en aanvragen in Oosterhout

In Oosterhout zijn er 368 toekenningen van de NOW regeling. De meest aanvragen zijn ingediend door de sectoren horeca en catering, detailhandel en commerciële dienstverlening. In Oosterhout zijn er 775 aanvragen voor de Tozo regeling en zijn er al 552 aanvragen toegekend en is er ruim 1,2 miljoen uitgekeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen