Kinderopvang en noodopvang binnen Oosterhout na 11 mei

Foto: Pixabay License / Free-Photos

Vanaf 11 mei mogen scholen in het basisonderwijs, de dag- en gastouderopvang en de buitenschoolse opvang weer open gaan. Wat zijn de gevolgen voor kinderopvang en noodopvang binnen Oosterhout? We zetten het op een rijtje!

Halve klassen

Op dinsdag 21 april is door het kabinet het besluit genomen dat scholen en opvang hun werkzaamheden vanaf 11 mei mogen hervatten. Dit betekent dat scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang en de buitenschoolse opvang vanaf 11 mei weer open gaan. De groepsgrootte in het basisonderwijs wordt gehalveerd. Kinderen gaan dus ongeveer 50% van de tijd naar school. Het uitgangspunt is dat kinderen hele dagen (per kind) naar school gaan. De dagen dat kinderen niet naar school gaan, worden gevuld met onderwijs op afstand. De invulling hiervan wordt bepaald door de school en de leraren.

BSO volgt onderwijs

Op de dagen dat kinderen naar school gaan, kunnen zij gebruik maken van de buitenschoolse opvang (BSO) wanneer er een contract is met de BSO. Dit kunnen andere dagen zijn dan in het contract is afgesproken (omdat schooldagen anders kunnen zijn). Het aantal dagen BSO wordt nooit meer dan het aantal contractdagen. Op de dagen dat kinderen niet naar school gaan, kunnen zij ook geen gebruik maken van de BSO.

Noodopvang na 11 mei 2020

Na 11 mei loopt de noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen en voor kwetsbare kinderen gewoon door. Scholen zijn gedurende schooltijd verantwoordelijk voor de opvang van kinderen van vier jaar en ouder die tot deze groepen behoren, voor de dagen dat zij niet school kunnen. Net zoals vóór de ingang van de maatregelen tegen corona, kunnen deze kinderen voor en na school bij de kinderopvang terecht. Gemeenten blijven verantwoordelijk voor het realiseren van noodopvang in avond, nacht en weekend. Voor kinderopvang kun je contact opnemen met de eigen school of kinderopvang. Is er sprake van nood of lukt het niet om via de reguliere wegen contact te krijgen, dan kun je contact opnemen met het telefoonnummer van de noodopvang in Oosterhout: 06 – 422 200 45.

Weekend- en nachtopvang

Voor het opvangen van kinderen van ouders in cruciale beroepen gedurende het weekend, zijn de opvanglocaties De Vlinder aan de Kruidenlaan 30 en De Kinderopvang aan de Van Duivenvoordestraat 5A opengesteld. Voor het opvangen van kinderen van ouders in cruciale beroepen gedurende de nacht, is de opvanglocatie De Vlinder beschikbaar gesteld. Let op! Bij het organiseren van de kinder- en noodopvang wordt aangesloten bij de adviezen van het RIVM. Wanneer jouw kind of één van de gezinsleden (milde) verkoudheidsklachten of koorts heeft, is opvang niet mogelijk. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer 14 0162.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen