Dien je aanvraag voor Tozo in voor 31 mei

Foto: Pixabay License / Alexas_Fotos

Ben jij zelfstandig ondernemer en kom je in geldnood door het coronavirus, dan kun je voor 31 mei financiële hulp krijgen met de Tozo.

Hulp om de coronacrisis goed door te komen

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een regeling op basis van de Participatiewet en het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). De Tozo kent twee onderdelen. Het eerste onderdeel is een periodieke uitkering waarbij het inkomen van de ondernemer wordt aangevuld tot het sociaal minimum zonder dat hierbij een vermogenstoets en inkomenstoets van de partner plaatsvindt.

Bedrijfskrediet

Het tweede onderdeel is een bedrijfskrediet van maximaal € 10.157,- voor het opvangen van liquiditeitsproblemen. In tegenstelling wat soms gedacht wordt is de Tozo niet alleen bedoeld voor ZZP-ers, maar voor alle zelfstandig ondernemers die door de coronamaatregelen geconfronteerd zijn met een inkomensterugval tot onder het sociaal minimum. Een aanvraag voor de Tozo kan worden ingediend via link onderaan dit artikel. Ondernemers die het voorschot al hebben aangevraagd hoeven niet opnieuw een aanvraag in te dienen. De voorschotregeling wordt dan omgezet naar de Tozo.

Aanvragen

Voor beide bovengenoemde onderdelen dien je een aparte aanvraag in te dienen. Heb je dat nog niet gedaan? Doe dat dan voor 31 mei. De formulieren kun je vinden in de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen