Basisschool Menorah ontvangt het vignet ‘Gezonde School’

Foto: Menorah

Basisschool Menorah werkt aan gezondheid op school en heeft hiervoor recent het vignet Gezonde School behaald.

Gezonde leerlingen presteren beter

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Menorah voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat welbevinden. Het belangrijkste is dat leerlingen zich veilig voelen op school.

Veilig en gezond

Uit de laatst afgenomen enquête onder de leerlingen van scholen met succes is wederom gebleken dat de leerlingen zich veilig voelen op basisschool Menorah en met plezier naar school gaan. Directeur Peter Honcoop en locatieleider Margot van den Brand van zijn trots om een Gezonde School te zijn. “Binnenkort hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

Gezonde School

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag een school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Naast Menorah hebben in Oosterhout ook de basisscholen Berkenhof, De Ontdekking, De Sterrendonk, De Kameleon en het Hanze College het vignet Gezonde School.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden