Statendamweg wordt doorgetrokken bij aanpassing knooppunt Hooipolder

Knooppunt Hooipolder
Knooppunt Hooipolder
Foto: Rijkswaterstaat

Gelijktijdig met het aanpakken van knooppunt Hooipolder wordt ook de Statendamweg doorgetrokken over de Donge naar Raamsdonksveer.

Nieuwe weg naar Raamsdonksveer

De snelweg A27 wordt verbreed tussen knooppunt Hooipolder en Houten. Het knooppunt Hooipolder wordt daarbij gedeeltelijk ongelijkvloers om zo de doorstroming te verbeteren op de snelweg A59. De op- en afrit nummer 34 bij Raamsdonkveer komt hierdoor te vervallen. Voor een goede bereikbaarheid van Raamsdonkveer zal er een nieuwe verbindingsweg aangelegd worden vanaf op- en afrit 33 over ‘De Hillen’ naar de rotonde bij de Kloosterhoeve in Raamsdonkveer.  De nieuwe weg wordt aangelegd tussen de Statendamweg en de Eendrachtsweg in Raamsdonkveer.

Nieuwe brug over de Donge

Burgemeester en wethouders van Oosterhout hebben besloten om een overeenkomst met Rijkswaterstaat aan te gaan waarin de nieuwe weg vanaf de Statendamweg tot de nieuw te realiseren brug over de Donge na aanleg wordt overgedragen in beheer en onderhoud naar de gemeente. Voor de aanleg van de nieuwe verbindingsweg moet composteerinrichting de Hillen aangepast worden. Ook voor deze aanpassingen heeft het college besloten een overeenkomst af te sluiten met Rijkswaterstraat. Dit omvat aanpassingen aan de composteerinrichting, verbetering van de lokale groenstructuur en verbetering van de Statendamweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen