Peter de Laat stopt als gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen

Foto: LinkedIn

Peter de Laat stopt per direct als gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen. Hij gaat zelfstandig verder als Lijst Peter de Laat.

Peter de Laat verlaat fractie Gemeentebelangen

Op haar website laat Gemeentebelangen weten dat zij de samenwerking met gemeenteraadslid Peter de Laat per direct beëindigt. “De reden voor de breuk is een aanhoudend verschil an inzicht in de wijze waarop het raadlidmaatschap wordt ingevuld”, zo laat de partij weten. “Dit verschil van inzicht resulteerde de afgelopen periode regelmatig in discussies en wederzijdse onvrede die de wijze van samenwerking in de fractie negatief beïnvloedde.”

Verder als Lijst Peter de Laat

De 61-jarige Peter de Laat was 22 jaar lang gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen. Hij zette zich als fractielid voor Gemeentebelangen met name in voor het creëren van een aantrekkelijke binnenstad en een betaalbare, sfeervolle kermis omringd door muziek en Oosterhoutse cultuur. Peter laat weten zijn zetel tot aan de zomer in ieder geval nog niet terug te geven aan de partij en verder te gaan als eenmansfractie Lijst Peter de Laat. Na de zomer zal hij mogelijk bij een andere partij aansluiten. Peter is binnen Oosterhout ook bekend van zijn werk in de woninginrichting, zijn vrijwilligerswerk als voorzitter van Oosterhoutse Biljartfederatie ‘t Centrum, voorzitter beheergroep Hoefakker en hij was 25 jaar lang voorzitter van voetbalvereniging SCO.

Gemeentebelangen Oosterhout

Het rommelt de laatste jaren binnen de fractie van Gemeentebelangen wel vaker. Zo moest Ad Jespers zijn zetel als gemeenteraadslid in het voorjaar van 2018 teruggeven na een ‘datalek’ in de verkiezingstijd. Zijn plaats werd ingenomen door Dory van der Lee die in mei vorig jaar haar lidmaatschap moest opzeggen nadat zij een kwetsend bericht op Facebook had geplaatst. Ad Jespers kreeg daarop zijn eigen zetel weer terug.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden