Vanaf 1 juni gastvrij en veilig op een terrasje in de Oosterhoutse binnenstad

Foto: CC0 Public Domain / spooky_kid

Bezoekers van Oosterhoutse horecagelegenheden worden vanaf 1 juni weer gastvrij en veilig ontvangen. Samen maken we er een leuke zomer van!

Vanaf 1 juni weer naar het terras

Horecaondernemers, brandweer, BOA’s, binnenstadmanager, verkeersdeskundigen en nog veel meer partijen zijn druk bezig met de opening van horecagelegenheden en terrassen. Een puzzel van jewelste, waarbij gastvrijheid én veiligheid de uitgangspunten zijn. Zo is er onder meer nagedacht over de toiletten, de fietsenkelder, de aanlooproutes, de calamiteitenroutes voor de hulpdiensten, wel of niet fietsen op de Markt, wel of niet je fiets meenemen in de winkelstraten, de afstand tussen de tafels, wel of geen schotten, de richtlijnen van het RIVM, het protocol van Horeca Nederland, de veiligheid van het personeel en de gasten, crowd management op hele drukke momenten, aanbrengen van communicatiemiddelen in de straten. Afijn, te veel om op te noemen.

Proefopstelling

De puzzel is nog niet helemaal gelegd, zo laat de gemeente Oosterhout. Dus de precieze uitkomst is op dit moment nog niet vertellen. Vandaag zal er een proefopstelling op de Markt worden wegzetten, waarbij diverse partijen meekijken naar de beste opstelling. Maar ook al is die opstelling vastgesteld dan zal de praktijk moeten uitwijzen of er nog geschoven moet worden. Daarnaast kunnen ook de regels vanuit de Rijksoverheid tussendoor weer veranderen. De gemeente Oosterhout wil er flexibel mee om gaan en wil hierbij zowel de gastvrijheid als ook de veiligheid voorop zetten.

Neem vooraf even contact op

Wil je vanaf 1 juni naar een Oosterhoutse horecagelegenheid? Neem dan vooraf even contact op met jouw favoriete café of restaurant en vraag na hoe zij het hebben geregeld. In veel gevallen dien je vooraf een plaats te reserveren, ook voor het terras. En daarnaast blijven de vaste richtlijnen sowieso gelden. Houd dus anderhalve meter afstand en blijf thuis bij verkoudheid en/of koorts. Zo blijft het voor de andere gasten én het personeel veilig!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden