Regeling belastingen parkeergarage schiet GroenLinks in verkeerde keelgat

Foto: Google Streetview

Willem-Jan van der Zanden van GroenLinks stelt schriftelijke vragen over mogelijke regeling gemeentelijke belastingen Parkeerbedrijf Q-Park.

Regeling gemeentelijke belastingen

Op 26 mei 2020 heeft Q-Park, de eigenaar van de parkeergarage in het overdekte winkelcentrum Arendshof, een brief aan het college van B&W en de gemeenteraad van Oosterhout gestuurd. In deze brief vragen ze om een gesprek met de gemeente om te komen tot een regeling voor de gemeentelijke belastingen. Als reden hiervoor geeft Q-Park aan dat door de corona de inkomsten van de parkeergarages die ze exploiteren zijn teruggelopen.

Leegroven V&D

Willem-Jan van der Zanden van GroenLinks heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Van der Zanden: “Q-Park is in eigendom van het Amerikaanse hedgefund KKR. Dit bedrijf is in Nederland vooral bekend door het volledig leegroven van de winkelketen V&D, die hierdoor uiteindelijk failliet ging. Eigenaar KKR van Q-Park maakte in 2018 een winst van €1,13 miljard dollar en in 2019 een winst van €2,01 miljard dollar.”

Misbruik van de situatie

Van der Zanden gaat verder: “Met de op 26 mei 2020 verstuurde brief probeert Q-Park (en dus indirect de eigenaar KKR) de Corona situatie nu te ge-/misbruiken om na een aantal zeer succesvolle jaren deze tegenslag af te wentelen op de gemeente. GroenLinks vindt het dan ook geen taak van de gemeente om een Amerikaans hedgefund dat al jaren grote winsten maakt nu financieel te gaan ondersteunen met geld van de gemeente Oosterhout.” Het college van B&W moet binnen 4 weken reageren op deze schriftelijke vragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen