Vanaf zaterdag weer gratis Marktconcerten op het Maarschalkerweerdorgel

Foto: St. Ludens

Ook in 2020 wordt er weer een serie gratis Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek op de Markt.

Gratis inloopconcerten

In de maanden juli en augustus kun je weer iedere zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur genieten van een gratis inloopconcert. Het eerste Marktconcert vindt plaats op zaterdag 4 juli en wordt traditiegetrouw verzorgd door de muzikale adviseurs van de Stichting Ludens, de organisten Frans Bullens, Ton Stevens en Jan Willems, m.m.v. enige muzikale vrienden.

Orgelpreuvement

Onder de werktitel ‘Orgelpreuvement’ zullen de heren toetsenisten alle vier instrumenten van de Basiliek (twee orgels, piano en harmonium) in diverse combinaties laten horen in een afwisselend programma. Medewerking verlenen verder Ton Kos (orgel), Raymond Aarts, Maartje Ramselaar & Luisa Kop (zang), Eva Hovers (gitaar) en Floris Hovers (viool). Op het programma staan o.a. werken van J.S. Bach, R. Schumann, H. Andriessen (Sonata da Chiesa), Bela Bartok (Roemeense volksdansen), A. Guilmant (Marche on a theme by Haendel), en enige klassieke en mediterrane (volks)liederen.

Meer informatie

Het inloopconcert duurt ongeveer 45 minuten en kent een lichtvoetig programma. Vanwege de coronamaatregelen mogen er maximaal 100 personen tegelijk in de St.Jansbasiliek. Reserveren is niet nodig, maar wil je verzekerd zijn van een plaatsje, dan is het zaak om op tijd te komen. Kijk voor meer informatie over stichting Ludens op de onderstaande link.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden