Aanmelding voor Burendag 2020 weer van start gegaan

Foto: Oranje Fonds

Goed contact met buren en verbinding in de buurt is in deze tijd, waarin we fysieke afstand moeten houden, nog belangrijker geworden. Burendag wordt dit jaar gevierd op zaterdag 26 september 2020.

15e Burendag

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger zijn als buren elkaar kennen. Burendag biedt iedereen in Nederland een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met hun buren. Op deze manier kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt.

Voor elkaar klaarstaan

Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “We hebben de afgelopen maanden allemaal gevoeld hoe belangrijk het is om naar onze buren om te kijken. Door Burendag te organiseren willen we buren de mogelijkheid geven contact te leggen, zodat ze gemakkelijker op elkaar terug kunnen vallen wanneer dat nodig is. Ook zal het dit jaar een moment worden waarop gevierd wordt dat er al zoveel buurtgenoten zijn die voor elkaar klaarstaan. We nodigen iedereen uit om mee te doen en er op een veilige manier een waardevolle dag van te maken.”

Doe mee!

De organisatie achter de Burendag heeft een manier bedacht waarop buren deze dag op anderhalve meter kunnen vieren, onder het motto ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. Want ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen. Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de 15e editie, die op zaterdag 26 september plaatsvindt. Op de link onderaan dit artikel zijn ideeën te vinden voor veilige Burendagactiviteiten zoals een spelletjesdag, buurtbingo of een open buurtpodium voor de deur. Buren kunnen via de onderstaande website een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro voor hun Burendagactiviteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen