SUS-team ingezet voor ondersteuning handhaving regels in de horeca

Foto: Google Streetview

Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen mag je weer naar de Oosterhoutse kroegen, restaurants en terrassen.

Handhaving coronamaatregelen

De Oosterhoutse horeca in het centrum heeft, zowel in de horecagelegenheden als op de terrassen, alle geldende coronamaatregelen getroffen. De praktijk sinds 1 juni leert dat sommige bezoekers het lastig vinden zich aan de regels te houden. Uitgangspunt is dat de horeca-ondernemer verantwoordelijk is voor de orde en naleving van de coronaregels.

Ondersteuning door SUS-team

Het college ondersteunt de horeca daarbij met behulp van het SUS-team. Het doel van het SUS-team is om bezoekers te wijzen op de maatregelen en orde te houden, zonder dat de gemeente meteen over hoeft te gaan op handhaving. In eerdere jaren zijn tijdens carnaval goede ervaringen opgedaan met de inzet van het SUS-team. In overleg met de horeca zal het SUS-team ingezet worden op vrijdag en zaterdag van 23.00 tot 03.00 uur. Elke vier weken vindt evaluatie plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen