Gratis orgelconcert Bredase Hennie Vaatstra in St. Jansbasiliek

Foto: Hennie Vaatstra

Het Marktconcert op zaterdagmiddag 11 juli wordt verzorgd door kathedraalorganist Hennie Vaatstra uit Breda. Hij zal spelen tijdens het gratis inloopconcert tussen 14.30 en 15.15 uur in de Sint Jansbasiliek op de Markt.

Tweede gratis Marktconcert

Het tweede Marktconcert wordt verzorgd door kathedraalorganist Hennie Vaatstra uit Breda. Hij is de vaste organist van de Antoniuskathedraal te Breda en is al vaker op bezoek geweest als organist in de Marktconcertserie. Hoewel Hennie als organist geen stijlperiode uit de weg gaat, gaat zijn grote voorliefde toch uit naar de Franse orgelmuziek, zowel de Franse barokmuziek als de muziek uit de tijd van de romantiek en (vroeg)modern werk.

Werken van Louis Vierne

Zijn speciale voorliefde gaat daarbij uit naar de orgelwerken van Louis Vierne, die bijna 40 jaar lang (tot zijn dood in 1937) organist was van de Notre-Dame van Parijs. Deze componist viert dit jaar zijn 150ste geboortejaar, dus u voelt het wellicht al aankomen: het Marktconcert van Hennie staat geheel in het teken van orgelwerken van Louis Vierne! Hennie heeft een mooie selectie gemaakt uit de 24 Pièces en style libre: korte, toegankelijke sfeerstukken die uitermate geschikt zijn om op het Maarschalkerweerdorgel te laten klinken.

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het unieke Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. De concerten duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus geldt een maximum van 100 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen