Museumkwartier wordt openlucht Speelgoedmuseum

Foto: CC BY-SA 3.0 (G.Lanting)

Vanaf komende week kun je in het Museumkwartier unieke stukken uit het speelgoedmuseum op de vensterbanken zien pronken!

Coronaproof expositie

Corona heeft bij veel bedrijven, verenigingen en stichtingen creativiteit aangewakkerd. Zo ook bij het Speelgoedmuseum “Op Stelten” aan de Zandheuvel. Zij hoorden vlak voor de coronacrisis dat zij nog minstens 10 jaar in het huidige pand mogen blijven zitten. Dat wilden zij uitgebreid vieren, maar dat werd door corona allemaal even wat anders. En hoewel deze inmiddels weer beperkt open is en met de nodige aanpassingen, is het nog niet het moment om een groot feest te organiseren. Daarom trakteren zij Oosterhout nu op een speciale openlucht tentoonstelling onder de naam ‘Alles uit de kast!’.

Alles uit de kast!

Buurtbewoners van het Museumkwartier zijn uitgenodigd om middels een bezoek aan de vaste collectie van het museum, een stuk te kiezen wat hen aanspreekt. Dit stuk, of een vergelijkend topstuk, wordt komende tijd uit het depot van het museum gehaald, geregistreerd, verzekerd en bezorgd bij de betreffende buurtbewoner. Deze zal het museumstuk tijdens de zomermaanden exposeren op de vensterbank, zodat iedereen met de nodige 1,5 meter afstand, veilig kan meegenieten van de topstukken van het museum. Alle deelnemende adressen zijn met elkaar verbonden via een speciale routeapp. Deze is gratis te lopen en bekijken, iedere dag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Meer informatie

Startpunt is het Speelgoedmuseum op de Zandheuvel en de stukken zullen vanaf 14 juli op de vensterbanken staan te pronken. Ze zullen hier tot en met augustus te vinden zijn. Daarna gaan ze terug naar het museum, waar ze samen nog tot eind van het jaar te zien zijn in een overzichtstentoonstelling. Speciaal hiervoor gaan vrijwilligers komende maanden aan de slag met het bouwen van een rariteitenkabinet. Kijk voor meer informatie over het museum op de onderstaande website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen