Inloophuis Poppy’s zoekt nieuwe vrijwilligers voor de functie gastheer/gastvrouw

Foto: Inloophuis Poppy's

Inloophuis Poppy’s telt bijna 80 vrijwilligers en zoekt naar nieuwe vrijwilligers voor de functie gastheer/gastvrouw.

Inloophuis Poppy’s

Inloophuis Poppy’s aan de Mathildastraat 69 is dé ontmoetingsplek voor mensen die direct of indirect geraakt worden door kanker. Poppy’s biedt psychosociale ondersteuning, organiseert (informatie)bijeenkomsten en biedt workshops/activiteiten aan die gericht zijn op ontspanning, zingeving en verwerking. Inloophuis Poppy’s telt bijna 80 vrijwilligers en zoekt naar nieuwe vrijwilligers voor de functie gastheer/gastvrouw.

Wat ga je doen?

Als gastvrouw of gastheer ben jij het visitekaartje van Poppy’s. Je ontvangt nieuwe gasten en geeft hen optioneel een rondleiding. Als de gast dit wenst, plan je een kennismakingsgesprek, waarin de gast kan vertellen wat hem brengt naar Poppy’s. In de huiskamer ontvang je meerdere gasten, bied je hen een kop koffie/thee aan en bied je informele zorg in een informele sfeer. Dit kan een gesprek zijn over zijn/haar proces of je richt je op het begeleiden van gesprekken tussen gasten onderling. Daarnaast ondersteun je de workshopgever. Je werkt altijd samen met een ander gastteamlid, zodat je kunt sparren en reflecteren. Gezamenlijk sluit je de ochtend/middag af en zorg je dat het huis weer netjes en schoon achtergelaten wordt.

Wat heb jij te bieden?

Poppy’s vindt het belangrijk dat gasten zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Zij staan centraal. De kernwaarden zijn aandacht, respect en vertrouwen en dit straal je dan ook uit. Als gastvrouw of gastheer haal je uitdaging uit een goed gesprek en ben je bereid de ander écht te ontmoeten; je bent in staat om achter het verhaal te kijken en bent niet bang om door te vragen. Zelfreflectie is een van de aandachtspunten. Zeg je ja tegen Poppy’s, dan wordt er van je verwacht dat je er volledig voor gaat.

Wat bieden ze jou?

Als je vrijwilliger wordt bij Poppy’s wordt je ontvangen door een enthousiast team met vrijwilligers. Allemaal positief gedreven om de gast te ondersteunen in zijn/haar proces. Een warm bad. Bij aanvang ga je deelnemen aan een verplichte driedaagse basistraining en worden er regelmatig verdiepingstrainingen aangeboden. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst zodat je verzekerd bent en is er wekelijks mogelijkheid om te sparren/reflecteren met de coördinator. Je krijgt jaarlijks een evaluatiegesprek en neemt deel aan intervisie/teambijeenkomsten. Kortom, een mooie mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast krijg je er een hoop gezelligheid voor terug!

Enthousiast?

Spreekt deze vacature jou aan, neem dan contact op met de Coördinator van Inloophuis Poppy’s, Babette Damen via coö[email protected] of via het algemene mailadres [email protected] Kijk voor meer informatie op de onderstaande website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen