GroenLinks bezorgd over ventilatiesystemen van Oosterhoutse scholen

Foto: Pixabay License / Free-Photos

Martijn Louwerens van GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwaliteit van de ventilatiesystemen op Oosterhoutse scholen.

Martijn Louwerens

Ventilatiesystemen vaak ondermaats

Martijn Louwerens van GroenLinks: “Volgens de Technische Universiteit in Eindhoven is tenminste 25% van de ventilatiesystemen op (middelbare) scholen onder de maat.  Harry Vaatstra van Klimaatgroep Holland schat het aantal zelfs op 70%. Uit een analyse van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat het merendeel van de scholen niet voldoet aan de eisen van goed milieubeheer. Op 12 augustus nam de Tweede Kamer met grote meerderheid een motie aan om ervoor te zorgen dat de ventilatiesystemen van alle scholen worden gecontroleerd en dat waar nodig in overleg met de GGD aanvullende maatregelen worden genomen. Dit om het risico op verspreiding van COVID-19 te verkleinen.”

Veiligheid scholieren en personeel

Martijn heeft namens de fractie van GroenLinks naar aan leiding hiervan schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W. Hij wil graag weten hoe het staat met de ventilatiesystemen in de Oosterhoutse scholen en of deze wel aan de gestelde eisen voldoen. Daarnaast wil hij weten of er nog scholen zijn zonder ventilatiesystemen en wanneer deze dan worden aangelegd en wanneer alles zal worden gecontroleerd. Martijn: “GroenLinks verwacht niet dat deze controle vóór de aanvang van de start van het komende schooljaar afgerond zal zijn. Daarom vragen wij ook welke aanvullende maatregelen op voorhand kunnen worden genomen om de veiligheid van scholieren en personeel zoveel als mogelijk te waarborgen. Ook willen we weten of sluiting van scholen overwogen wordt wanneer ventilatiesystemen niet naar behoren functioneren.” Martijn vraagt het College de vragen voor de start van het schooljaar op 24 augustus te beantwoorden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen