Genomineerden voor de titel Stadsfotograaf van Oosterhout bekendgemaakt

Foto: Gemeente Oosterhout

Afgelopen week zijn de vijf genomineerden voor de prestigieuze titel Stadsfotograaf Oosterhout bekend gemaakt.

Stadsfotograaf Oosterhout

Oosterhout is op zoek naar dé stadsfotograaf van deze mooie stad. In april deden initiatiefneemster Nora Kruik en de Gemeente Oosterhout een oproep en kon je je aanmelden voor de wedstrijd. Uit al deze inzendingen zijn 5 fotografen genomineerd. De vijf genomineerden voor de prestigieuze titel zijn Ank van Raaij, Eva Schweizer, Silvia Struik, Jaap Burggraaf en Marc Broos. Zij hebben inmiddels een foto-opdracht gemaakt waarmee ze de titel in de wacht proberen te slepen. Hun finalefoto’s zijn vanaf 1 september te bewonderen in Bibliotheek Theek 5 aan de Torenstraat.

Wat doet de Stadsfotograaf?

De Stadsfotograaf Oosterhout is een visitekaartje voor Oosterhout. Hij of zij laat op eigen wijze grote, kleine, mooie, emotionele beelden van Oosterhout zien. Soms op eigen initiatief en soms met een thema. Samen met de gemeente Oosterhout wordt gekeken welke exposure het beste bij de stadsfotograaf past. Daarnaast mag de stadsfotograaf aan het eind van de periode samen met de Commissie Stadsfotograaf Oosterhout een ludieke eindpresentatie verzorgen. De stadsfotograaf krijgt gedurende het jaar dat hij/zij deze titel mag dragen ondersteuning en coaching van de gemeente Oosterhout en de Commissie Stadsfotograaf Oosterhout. In de commissie zitten naast Nora Kruik en wethouder Clèmens Piena ook Geert Kollau (fotograaf), Miranda van Bragt (cultuurcoach), Linsey Kuijpers (fotograaf), Maartje Heikamp (brede ervaring kunstwereld en musea in diverse steden) en Carmen Mutsaers (communicatie gemeente Oosterhout).

Expositie en verkiezing

Op 1 september wordt om 17.00 uur de expositie van de gemaakte finalefoto’s officieel geopend in Bibliotheek Theek 5 aan de Torenstraat. Wil jij hier gratis hierbij aanwezig zijn? Mail dan je gegevens naar [email protected]. Na de officiële opening is iedereen tussen 2 en 30 september welkom om de eindopdracht van de fotografen te bekijken. Daarnaast krijgen bezoekers de mogelijkheid om een stem uit te brengen op hun favoriete foto en fotograaf. Stemmen kan t/m 27 september bij de expositie in Theek 5 of vanaf 1 september via de onderstaande link. Op 30 september 2020 wordt bekend gemaakt wie zich dé stadsfotograaf van Oosterhout mag noemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen