Zanggroep Cadans heeft de repetities weer opgepakt met workshop ritme

Foto: Zanggroep Cadans

Zanggroep Cadans is voorzichtig weer begonnen met repeteren. Eerst in kleine groepjes, maar nu al 15 zangers op gepaste afstand per keer.

Repetities weer begonnen

Zanggroep Cadans heeft de repetities inmiddels weer opgepakt. Begonnen met groepjes van vier zangers en nu al opgeschaald naar ongeveer 15 zangers per keer. Toch durft niet iedereen een repetitie al aan. Om een grotere groep leden van Cadans weer eens bij elkaar te krijgen, gaf oud-slagwerkdocent Toon Oomen van H19 afgelopen donderdag een workshop ‘Ritme’ aan de leden van de zanggroep. Iets muzikaals, maar zonder te zingen!

Auto vol instrumenten

Toon en zijn partner Maartje kwamen met een auto volgeladen met instrumenten naar de Antoniuskerk, waar op een veilige manier een grote groep bij elkaar kon komen. De Antoniuskerk, niet meer als kerk in gebruik en zonder kerkbanken, heeft ruimte genoeg om met een grotere groep mensen op ruime afstand van elkaar te blijven. Trommels, djembés, tamboerijnen, potten en pannen, zinken emmers, bekkens, belletjes, houten stokken, en nog veel meer spullen werden uitgestald te midden van een grote kring stoeltjes in de voormalige kerk.

Een echte entertainer

Ongeveer 25 enthousiaste koorleden hebben aan de workshop meegedaan en een heel leuke, leerzame avond beleefd onder leiding van Toon, een echte entertainer! Spelenderwijs en met steeds andere voorwerpen en instrumenten hebben de koorleden aan hun ritmegevoel gewerkt, eerste wat onwennig, daarna soms heel geconcentreerd en zelfs met de ogen dicht! Aan het eind van de avond klonken de klanken van de drums, djembés en andere slaginstrumenten heel harmonieus en werd het een muzikaal geheel. De deelnemers hebben met Toon bovendien heel veel lol gemaakt en plezier gehad!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen