Kinderboerderij zoekt diverse soorten vrijwilligers

Foto: MEK Oosterhout

Bij het MEK, de Kinderboerderij aan de Veerseweg, zijn er diverse vacatures voor vrijwilligers waaronder die voor dierenverzorger.

Vrijwilligers gezocht!

Kinderboerderij MEK zoekt naar vrijwilligers voor diverse soorten werkzaamheden op het complex aan de Veerseweg. Als vrijwilliger bij ’t MEK zet jij je in voor dier, mens en milieu. Je werkt samen met een club leuke mensen en je leer ook nieuwe mensen kennen. Daarnaast doe je ook nog relevante werkervaring op. In de meeste gevallen kun je het aantal uren dat je wilt inzetten bespreken. Als waardering voor jouw tijd ontvang je eens per jaar een presentje en wordt je uitgenodigd voor de vrijwilligersdag. Hieronder een greep uit de openstaande taken.

  • Dierenverzorging
    Vind je het leuk om met dieren te werken? Kom dan vrijwilligerswerk doen op het MEK! De dieren voeren, water bijvullen, de stal uitmesten, weides schoonmaken en uiteraard het vertroetelen van de dieren, horen bij de taken. Heb je doordeweeks of in het weekend tijd over, meld je dan aan!
  • Horeca
    18 jaar of ouder? Ga dan helpen in de horeca! Vooral in de zomermaanden is het erg druk bij het MEK. Kinderen van een ijsje of een drankje voorzien, terras en keuken netjes houden en de kassa bedienen. Gezellig toch? Je maakt leuke nieuwe contacten. Zo heb je een gezellige middag en help je ons uit de brand. Daarnaast doe je ervaring op, die je later goed van pas kan komen.
  • Tuin
    Heb jij groene vingers en ben je een aanpakker? MEK is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de tuin. Heggen snoeien, takken verwijderen uit bomen maar ook de perkjes schoffelen, zijn voorbeelden van taken. Ook vinden ze het leuk als je meedenkt over de nog aan te planten bomen en planten.
  • Klus Team
    Heb jij geen twee linkerhanden en ben jij handig met gereedschap? Dan is dit een leuke vrijwilligersbaan! edere dinsdag -en donderdagochtend is er een groep klussers hard aan het werk op het MEK met diverse klussen. Van het repareren van een deur, tot een groot project zoals bijvoorbeeld het opzetten van de waterspeelplaats. Op dinsdagochtend is MEK nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen klussen.
  • Interieurverzorging
    Word jij er ook zo blij van als alles spik en span is? MEK zoekt vrijwilligers die aan de slag gaan als interieurverzorger(ster). Wat houdt dit in? Het schoonmaken van de openbare ruimtes, zoals de wc’s, gang, educatieruimte, horecaruimte en het kantoor.
  • Moestuin
    MEK is op zoek naar vrijwilligers met groene vingers die helpen met de moestuin. Samen maken jullie de moestuin klaar in het voorjaar en ga je op zoek naar zaden en stekjes, waarmee je aan de slag gaat. Samen zorg je voor het onderhoud van de moestuin. Denk hierbij aan het schoffelen en water geven van de moestuin. En daarna natuurlijk het leukste: het oogsten! De opbrengt van de oogst wordt bij de horeca verkocht.

Iets voor jou?

Heb je interesse in één van de bovenstaande vrijwilligersvacatures? Meld je dan aan bij [email protected] Aanmelden samen met vrienden kan ook! Let op: Minimum leeftijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan is 12 jaar en voor de horeca 18 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen