KOO gaat toegankelijkheid in Oosterhout voor mensen met beperking verbeteren

Foto: Pixabay License / stevepb

Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen, zien of een andere beperkingen hebben, willen graag hun eigen ding blijven doen zoals winkelen, naar de dokter gaan, sporten of andere activiteiten. Na onder andere Maastricht, Den Haag, Eindhoven en Hulst sluit nu Gemeente Oosterhout aan bij het landelijk platform Ongehinderd.

Toegankelijkheid waarderen

Verschillende locaties in gemeente Oosterhout zijn al goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Graag wil de gemeente de toegankelijkheid van haar stad voor mensen met een fysieke of lichamelijke beperking verbeteren. Om verbeteringen te kunnen aanbrengen willen we meer inzicht krijgen in hoe toegankelijk Oosterhout is. Daarom is Klankbordgroep Ongehinderd Oosterhout (KOO) opgericht. De testers van KOO keuren in opdracht van de gemeente verschillende locaties. De gemeente legt geen enkele druk op het tempo van uitvoering. Na de keuring door KOO bepalen ondernemers zelf wanneer zij de voorgestelde verbeteringen laten uitvoeren.

Gratis keuring voor ondernemers

Ongehinderd, Gemeente Oosterhout en KOO roepen lokale ondernemers op om ook werk te maken van toegankelijkheid. Gemeente Oosterhout biedt haar ondernemers daarom een gratis keuring aan. Deze keuring wordt uitgevoerd door Klankbordgroep Ongehinderd Oosterhout (KOO). KOO keurt de locatie en informeert de ondernemer over de bevindingen. Zij adviseren over mogelijke verbeterpunten om voor een keuringsvignet van Ongehinderd in aanmerking te komen. Wanneer de verbeterpunten zijn uitgevoerd, kan de ondernemer een officiële keuring aanvragen bij Ongehinderd. Aan deze keuring zijn kosten verbonden.  Bij een goed resultaat van de keuring ontvangt de ondernemer het bijbehorende vignet en staat de locatie bekend als toegankelijk voor iedereen.

Ongehinderd app

Ruim 10% van de inwoners van Gemeente Oosterhout heeft een lichamelijke beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Met de gratis Ongehinderd App en website kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden. De komende tijd worden er steeds meer locaties uit Oosterhout toegevoegd in de Ongehinderd app. Kijk voor meer informatie op de onderstaand website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen